Jeg elsker supper, og så snart det bare lugter lidt af efterår, er jeg igang med mine supper. Porrekartoffelsuppe er virkelig en af mine favoritter specielt efter min tid i London, og nu skulle det da afprøves i slow cookeren. Resultatet blev så godt, at vi nok spiste lidt mere, end til vi var mætte, hovsa. Men jeg havde lavet dobbelt portion af opskriften og havde stadig mad til to dage. Det smagte heldigvis også rigtig godt dagen efter. Vi kan godt lide nogle gode stykker kartofler i vores suppe, så derfor er stykkerne grove – det er også meget nemmere for bettemanden at spise.
Næste gang prøver jeg at tilsætte lidt hvide bønner eller grønne linser til suppen også selvom manden sagde “why mess with perfection” og kiggede skeptisk på mig, da jeg foreslog det 😂
Du skal bruge:
- 1 kg kartofler i grove stykker
- 1 porre i skiver
- 1 løg hakket
- Olie tilsat stege i
- 1 bouillonterning rørt ud i kogende vand
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- Vand
Sådan gør du:
Sauter løgene i et par minutter. Kom det hele i slow cookeren med vand så det lige netop dækker kartoflerne. Tilbered på high i 3-5 timer (alt efter størrelsen på kartoflerne). Når det er færdigt kan du spise det som det er eller tage 2/3 fra og blende det og komme det tilbage i suppen. Det gør den lidt mere cremet. Du kan også komme lidt plantefløde i lige inden servering. Server med flutes eller rugbrødscroutoner.
Velbekomme 🤗