Da jeg boede i London, opdagede jeg den fantastiske verden af curry. Til at starte med havde jeg lidt svært ved at forstå, hvorfor det nu også var så fantastiske – jeg kom jo fra de danske kødgryder. Men efterhånden gik det op for mig, hvor god mad det rent faktisk er, og jeg savner virkelig at kunne gå ned på det lokale curry house og få smag og styrke der vil noget, samtidig med at det er virkelig sundt og nærende. Denne simple ret lever til fulde op til alle de kriterier og er hurtig og nem at lave.
Du skal bruge:
- 4 dåser hakkede tomater
- 2 løg hakkede
- 1-2 dåser kikærter
- 2 kanelstænger
- 8 kardemommefrø
- 4 hvidløg hakkede
- 3 cm ingefær hakket
- 1 tsk chiliflager
- 4 tsk spidskommen
- 2 tsk gurkemejepulver
- 2 grøntsagsboullionterninger
- 3 dl vand
- Olie til at stege i
Sådan gør du:
Varm kanelstængerne og kardemommefrøene et par minutter i olien. Kom løg, hvidløg, ingefær og chili i og sauter endnu et par minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemejepulver, og giv det et minut eller to mere indtil det dufter godt af krydderierne. Kom det i slow cookeren sammen med resten af ingredienserne (skyl evt. panden med bouillonvandet, så al smagen kommer med der fra også). Tilbered det i slow cookeren i 3½ time på high. Server med flutes, og kom fx ristet tofu i (og hvis du spiser æg smager det også godt med hårdkogte æg i).
Velbekomme 🤗