Tomatsauce er og bliver er hit herhjemme. Det er perfekt med pasta og ryger lige ind i hovedet på bettemanden. Det kan bruges på pizza og i lasagne, med linser og kan endda bruges som sovs til risen og dellerne. Derfor laver jeg altid en monster stor portion, som jeg enten fryser eller kommer på glas. Det her kan lige netop, som i til kanten, være i min slow cooker, så det kan meget vel være, at du er nødt til at justere lidt i mængden – sorry. Jeg laver tomatsauce ca en gang om måneden, og så har jeg til andre retter og favoritten pasta med tomatsauce.
Du skal bruge:
- 8 dåser hakkede tomater (4 blendet smooth)
- 2 squash fint hakket
- 6 gulerødder fint hakket
- 4 løg fint hakket
- 6 hvidløg fint hakket
- 6 stængler bladselleri fint hakket
- 3 grøntsagsboullion terninger opblødt i 2 dl vand
- 2 spsk oregano
- 200 g tomatpure
- Salt og peber
Sådan gør du:
Sauter løg og hvidløg på panden og kom det i slow cookeren sammen med de andre ingredienser. Rør rundt (forsigtigt så det ikke skvulper over) og giv det 6 timer på high. Det giver mellem 4 og 5 liter tomatsauce. Hvis du putter det på glas, så “kog” glassene og låg og put saucen i mens den er varm. Hvis du fryser det ned, er du nødt til at vente, til det er kølet af.
Velbekomme 😊