Vegansk rød linse dhal med gulerødder og tomat i slow cooker

Jeg er vild med masser af krydderier og smag, og selvom denne ret er rimelig simpel, så smager den forrygende (du kan endda lave den uden gulerødder og hakkede tomater). Dhal er en af mine linsefavoritter, dels fordi det er så nemt, men også fordi det bare mætter rigtig godt. Og så kan det spises koldt på rugbrød dagen efter.

Jeg laver altid en kæmpe portion, så der også er til fryseren eller dagen efter. Så hvis du kun vil have til en dag, så brug det halve af ingredienserne.

Dhal

Ingredienser:

  • 400 g røde linser skyllet i vand
  • 4 mellemstore løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 4 gulerødder i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomat pure
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1,2 l vand (kogende)
  • 4 tsk gurkemeje
  • 1 tsk chili i flager eller frisk hakket
  • 4 tsk koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • Olie til at stege i
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en pande og kom det i slow cookeren. Tilsæt resten af ingredienserne, rør rundt og tilbered i 2,5 til 3 timer på high. Smag til med salt og peber, kom evt. en klat soya fraiche eller yoghurt i og server med rug- eller naanbrød til.

2,5 til 3 timer på high

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: