Vegetarisk æggekage i slow cooker

Ja, nu ved jeg jo godt, at jeg kalder mig for slowveganmom og så kommer jeg med en vegetarisk ret med æg! Men jeg er endnu ikke kommet til at skifte æggene ud i alle mine retter. Jeg har også lidt svært ved at holde op med at spise æg, fordi jeg virkelig godt kan lide dem i stort set alle afskygninger blødkogt, hårdkogt, spejlet, scrambled, omelet og som den traditionelle danske æggekage. Det kommer nok på et eller andet tidspunkt, men helt klar til det er jeg endnu ikke.

Denne æggekage smager super godt både varm og kold, og vi nyder at spise den på rugbrød med naturli’ smørbar, salt og peber. Vi får forskellige variationer af æggekage og som oftest laver jeg den med de rester af grøntsager, vi har tilovers fra andre retter i ugen. Den er fx god med kartofler, søde kartofler, forskellige grillede grøntsager eller hvad du nu kan finde på.

img_5870

img_5873

img_5874

img_5875

Ingredienser:

  • 6 æg
  • 0,5 dl vand
  • 1 broccoli i buketter og stænglen i både
  • 1-2 løg i både
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Kom broccolien i kogende vand i en skål og dæk den til. Lad dem stå, imens du sauterer løgene i lidt olie. Pisk æggende sammen med vand , salt og peber (evt. lidt fløde/sojafløde). Hæld vandet fra broccolien og kom den og løg i slow cookeren. Hæld æggemassen over, og tænd slow cookeren på høj i 2 til 2,5 timer.

img_5876

 

Du kan pynte æggekagen med tomater i skiver og ost/vegansk ost. Jeg havde bare ikke nogen tomater eller ost. Du kan servere æggekagen som tilbehør eller som hovedret på rugbrød. Enjoy 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: