Slow cooker på vej…

Så er min slow cooker på vej, og den kan ikke blive leveret hurtigt nok. Jeg totalt grøn mht. at bruge en slow cooker og har indtil nu kun eksperimenteret med min mors traditionelle stegeso i ler og mormors gamle støbejernsgryde i ovnen (nok mest til risengrøden ved juletid), så jeg glæææder mig meget til den kommer.

Så hvorfor vil jeg gerne have en slow cooker? Svaret ligger nok i mottoet “work smart not hard” for selvom jeg godt kan lide at lave god og sund mad og interesserer mig meget for det, så har jeg ikke lyst til at bruge en time eller mere på det hver dag specielt ikke efter en lang dag enten med arbejde eller en baby på armen (eller viklen). Der ud over så har jeg også mest energi tidligt på dagen og er glad for mad, som kan passe sig selv.

Som alt andet så er det jo lidt af en jungle at skulle undersøge og beslutte sig for, hvilken model, der er bedst! Men efter en tur i Elgiganten, hvor de fleste af modellerne virkede som ekstremt dårlig kvalitet samtidig med, at de var ret dyre, undersøgte jeg nettet for muligheder. Her er mine begynderkriterier for min nye slow cooker:

Kvalitet og udseende

Den skal være i god kvalitet, så den kan holde til at blive brugt i lang tid (så jeg ikke bidrager alt for meget til brug og smid kulturen). Samtidig må den da også meget gerne være lidt pæn, da den skal stå fremme i køkkenet hele tiden (jeg regner med at bruge den hver dag).

Størrelse

Den skal være stor, så vi har mad til mere end bare en enkelt omgang aftensmad, når det nu alligevel skal laves, kan jeg jo lige så godt lave en stor portion. Vi kan fint spise det samme to dage i træk og ellers laver jeg det til tv-dinners og putter det i fryseren.

Timer og delay

Jeg ved sådan nogenlunde, hvornår jeg er hjemme hver dag, eller hvornår vi gerne vil spise (nu hvor jeg er på barsel), så jeg skal kunne indstille dels, hvor længe cookeren skal være tændt, men også hvornår den skal starte med at varme. Så retter der kun skal have seks timer er færdige til, når jeg kommer hjem og ikke to timer før.

Keep warm

Hvis nu der er kø eller jeg af andre grunde bliver forsinket, så skal maden holdes varm indtil jeg kommer hjem, så jeg ikke skal stå og varme det op igen.

Jeg endte med at købe en Russell Hobbs seks liters model med aluminium på Amazon Tyskland. Så bliver det spændende, om jeg bliver glad for den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: